Spausdinti

   Sveiko maisto pasirinkimo piramidės antroje pakopoje pažymėti pieno produktai. Pieno  produktus žmonija pradėjo naudoti, kai prijaukino karves, ožkas, avis, kitus pieninius galvijus. Pienas tarp visų augalinės  ir gyvulinės  kilmės produktų yra vertingiausias,  jame yra visos žmogaus organizmui būtinos maisto medžiagos. Laktozė ir riebalai suteikia energijos, baltymai, vitaminai, fermentai, mikro ir makro elementai  užtikrina normalų vaikų augimą,  palaiko gyvybines funkcijas.  Pieno produktus lengvai įsisavina  mūsų organizmas.  Ikimokyklinės ugdymo grupės, pradinių ir  aštuntos klasių mokiniai buvo supažindinti su pieno produktais, juos ragavo, gamino pieno kokteilius.                             

                          Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė A. Saliamonienė

100 0060 100 0068 IMG 20200131 113335 IMG 20200131 113517