Spausdinti

   Pieno produktai – svarbi vaiko mitybos dalis, kuri augantį organizmą aprūpina reikalingomis medžiagomis: baltymais, vitaminais bei mikroelementais. Kalcis, fosforas būtini kaulų ir dantų augimui ir tvirtumui. Piene esančios medžiagos svarbios nervų sistemai, kraujotakai, raumenims bei medžiagų apykaitai. Sveikos mitybos racione nurodoma, kad per dieną reikėtų išgerti stiklinę pieno ar rūgpienio, suvalgyti apie 40 gramų sūrio ar varškės. Žinoma, esant laktozės (pieno cukraus) netoleravimui, pieno produktų nerekomenduojama vartoti. 

   Su pradinių ir 5 klasės mokiniais buvo aptarta maisto pasirinkimo piramidė ir antrojoje jos pakopoje esantys pieno produktai. Vaikai susipažino su pieno keliu nuo pat pieno ūkio iki mūsų stalo ir pieno produktų įvairove. Gaminome uogų, vaisių pieno kokteilius ir jais mėgavomės, ragavome sūrio. 

   Sveikai maitinkimės ir būkime sveiki!

Visuomenės sveikatos specialistė

 Aldona Saliamonienė

IMG 20211112 122032 IMG 20211112 122420 IMG 20211112 122545