... ieškokime gyvenime deimančiukų.‟ Juozas Tumas-Vaižgantas

Pamokų laikas

Pamokų laikas 2–8 ir I–IV g kl.

1. 8.008.45

2. 8.559.40

3. 10.0010.45

4. 11.0511.50

5. 12.0512.50

6. 13.0013.45

7. 13.5514.40

Pamokų laikas 1 kl.

1. 8.008.35

2. 8.559.30

3. 10.0010.35

4. 11.0511.40

5. 12.0512.40

Tvarkaraščiai

Nuorodos

 

Pilietiškumo mokykla

Anykščių r. Svėdasų J.Tumo-Vaižganto gimnazija

 

 moodle

Naudojames TAMO

 EU flag-Erasmus vect POS 4 

Online logo

   emokykla-logo

  vimeo-logo

  LAMA BPO logo

  AIKOS

  Smm logo

      1000

  ptvf logo

 esfa viešinimas

gif2

 

Diskusijose užsimezgusi draugystė

IMG 1034

 

Šių metų birželio 21 – 25 dienomis keturi gimnazijos mokiniai, lydimi gimnazijos pavaduotojos ugdymui Astos Fjellbirkeland, vyko į projekto susitikimą Bulgarijoje, Pazardžiko mieste. Svarbiausias susitikimo akcentas – mokinių kritinio ir kūrybinio mąstymo įgūdžių ugdymas  dirbant bei diskutuojant tarptautinėse grupėse.

 

Susitikimo dalyviai diskutavo apie viešąjį kalbėjimą ir būdus informatyviai bei patraukliai skleisti idėjas,  patys pasiruošė ir viešai kalbėjo prieš publiką tema „Ar mokykloje skatinamas kūrybinis ir kritinis mąstymas?“. Mokinių manymu, mokyklose nėra pakankamai dėmesio skiriama kūrybiškumui ir kritiniam mąstymui ugdyti, tačiau bendraudami su bendraamžiais tarpusavyje už mokyklos ribų mokiniai diskutuoja juos dominančiomis temomis.

 

Užsiėmimų metu buvo kalbama apie išorinius veiksnius, kurie gali nulemti vykstančių procesų sėkmę. Konkrečiai buvo nagrinėjama JAV prezidento rinkimų kampanija, peržiūrimi kandidatų reklaminiai įrašai, svarstoma ir aptariama, kas nulėmė prezidento rinkimų baigtį. Visi mokiniai įsitraukė į diskusijas ir įvardijo, kad jiems buvo įdomu išsiaiškinti veiksnius, turėjusius įtakos rinkimų rezultatams, ir aptarti tai su bendraamžiais. Mokiniai analizavo žiniasklaidos pateikiamas žinutes, diskutavo, ar galima visiškai pasitikėti žiniasklaida, kodėl skleidžiama  melaginga informacija.

 

Po režisieriaus Taika Waititi filmo „Jojo Rabbit“ peržiūros susitikimo dalyviai  diskutavo tema „Ar galima vaizduoti istorinius įvykius satyriniu būdu su juodojo humoro scenomis, iškreipiant istorinius faktus?".  Diskutavusieji nebuvo vieningos nuomonės ir išsiskyrė į dvi grupes. Net įsiaudrinę mokiniai dėstė savo argumentus, įtikinėjo priešininkus vardindami filme pastebėtas detales. Pasak mokinės iš Bulgarijos, „Čia taip įdomu, taip įdomu, kad norėtųsi dar ir dar kalbėtis šia tema“.

 

Projekto susitikimui didžiulės pridėtinės vertės suteikė tai, kad visi mokiniai puikiai kalbėjo angliškai, jų pasisakymai diskusijose buvo tinkamai argumentuoti.

 

Susipažinome su dviem Bulgarijos miestais – Pazardžiku, kuris yra eilinis, niekuo neišsiskiriantis industrinis miestas, ir Plovdivu, kuris didžiuojasi savo istoriniais paminklais. Abu miestai mus sužavėjo, neišdildomą įspūdį paliko Bulgarijos gamta, gražūs parkai, pigus bei skanus maistas ir nuoširdūs žmonės. Smagu buvo pamatyti, kur gyvena ir mokosi mūsų naujieji draugai, susipažinti su jų papročiais, sužinoti apie kultūrinius skirtumus. Atsisveikinant visų dalyvių lūpose skambėjo žodis „draugystė“ („Friendship“).

 

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, „Erasmus+“ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

Asta Fjellbirkeland

 

 

 TED Talks 

Kontaktinė informacija

 Anykščių r. Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto gimnazija, kodas: 190048540

J. Tumo-Vaižganto g. 103, Svėdasai, LT-29351 Anykščių r.,

 tel. (0 381) 57206, 

tel./faks. (0 381) 57306,

el. paštas

mokykla@svedasai.anyksciai.lm.lt

Apie gimnaziją

Vizija – atvira kaitai, bendruomeniška, asmens ugdymo(si) sėkmės siekianti gimnazija.

Misija – teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį, pagrindinį ir vidurinį formalųjį ugdymą ir neformalųjį vaikų švietimą ir ugdyti kompetencijas, būtinas šiuolaikinėje visuomenėje.

Kuriame Lietuvos ateitį

Projektai 2020-2022

plakatas

„Mes mokomės su egzaminatoriumi“

egzaminatorius pav

Europos parlamento ambasadorė

Europos parlamento ambasadore

PATYČIŲ PREVENCIJA

Aktuali informacija

Patyciu dezute

OLWEUS patyčių ir smurto prevencijos programa

Patyčių prevencijos tvarkos aprašas

be patyciu

Tu esi

Gimnazija 2016-2017 m.m. dalyvavo tarptautinėje vaikų socialinių gebėjimų ugdymo programoje „Zipio draugai“:

zipis

Padėka už dalyvavimą „Veiksmo savaitėje be patyčių 2017“:

padeka be patyciu

vaiku linija

Lankstinukai apie elektronines patyčias:

Mokiniams

Tėvams (globėjams, rūpintojams)

Ugdymo įstaigų darbuotojams

Nebūk naivus kelyje sąjungos iniciatyva „Mes prieš smurtą“

Gimnazijos dokumentai:

Gimnazijos mokinių elgesio taisyklės

Saugaus elgesio atmintinė