... ieškokime gyvenime deimančiukų.‟ Juozas Tumas-Vaižgantas

Pamokų laikas

Pamokų laikas 2–8 ir I–IV g kl.

1. 8.008.45

2. 8.559.40

3. 10.0010.45

4. 11.0511.50

5. 12.0512.50

6. 13.0013.45

7. 13.5514.40

Pamokų laikas 1 kl.

1. 8.008.35

2. 8.559.30

3. 10.0010.35

4. 11.0511.40

5. 12.0512.40

Tvarkaraščiai

Nuorodos

 

Pilietiškumo mokykla

Anykščių r. Svėdasų J.Tumo-Vaižganto gimnazija

 

 moodle

Naudojames TAMO

 EU flag-Erasmus vect POS 4 

Online logo

   emokykla-logo

  vimeo-logo

  LAMA BPO logo

  AIKOS

  Smm logo

      1000

  ptvf logo

 esfa viešinimas

gif2

 

Erasmus   Dvejus metus mūsų gimnazijoje buvo vykdomas Europos Sąjungos finansuojamas Erasmus + programos KA1 projektas „Mokytojų tobulėjimas – kelias į sėkmę“. Gimnazijai reikalingas tarptautiškas mokytojas, gebantis efektyviai organizuoti pamoką, kurti darbingą atmosferą, parinkti tinkamus šiuolaikiškus mokymo(si) metodus, skatinančius mokinius tobulėti. Projekto tikslas - sustiprinti mokytojų ir administracijos bendrąsias, pedagogines ir dalykines kompetencijas ir gebėjimus, siekiant gerinti mokymo(si) kokybę, didinti organizacijos patrauklumą ir tarptautiškumą. Gimnazijos darbuotojai, siekdami tobulėti asmeniškai ir profesiniu požiūriu, dalyvavo mokymuose, kurie vyko Suomijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

   Pirmojo mobilumo metu 2018 m. gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir lietuvių kalbos mokytoja dalyvavo mokymuose Suomijoje. Kursų organizatoriai pasirūpino, kad mokytojai galėtų aplankyti 3 skirtingas mokyklas ir pamatyti, kaip mokosi suomiai, garsėjantys gerais ugdymosi rezultatais. Kursų dalyviai stebėjo pamokas, kuriose mokiniai dirbo grupėse, naudojosi informacinėmis technologijomis, atliko daug praktinių užduočių. Laimingi mokytojai, laimingi mokiniai – taip galima trumpai apibūdinti įspūdį, kurį paliko vizitai į Helsinkio mokyklas. Helsinkyje projekto dalyvės įgijo ne tik pedagoginės, bet ir kultūrinės patirties, pagilino anglų kalbos žinias, užmezgė kontaktus su mokytojais iš kitų šalių.

   Mokymuose Ispanijoje daugiausiai vyko praktiniai užsiėmimai. Mūsų gimnazijos 3 mokytojos drauge su kolegomis iš kitų šalių dirbo komandose, mokėsi kartu įveikti kliūtis, priimti teisingus sprendimus, nagrinėjo vadovavimo stilius. Daug dėmesio kursuose buvo skirta motyvacijos skatinimui, diskusijoms apie pažangą. Paskutinę dieną mokymų dalyviai vyko į mokyklą, kur susipažino su Ispanijos mokyklų struktūra, darbo metodais, apžiūrėjo ugdymo(si) erdves.

   2019 m. balandžio mėnesį mūsų gimnazijos mokytojai dalyvavo kvalifikacijos kėlimo kursuose „Projekto metodu grįstas mokymas“, kurie vyko Italijoje. Kursų metu mokytojai susipažino su pagrindiniais projekto metodo elementais, analizavo projektų pavyzdžius bei patys juos kūrė, mokėsi integruotų projektų taikymo ir vertinimo įvairių dalykų pamokose. Be to, diskutavo, kaip sudominti mokinius, kaip skatinti jų aktyvumą, motyvaciją, bendravimą ir bendradarbiavimą. Mokytojai taip pat susipažino su tokių įrankių kaip Padlet ir Canva naudojimu kuriant integruotus projektus.

   Gimnazijos anglų kalbos mokytojos birželio 23 – liepos 5 d. dalyvavo dviejų savaičių mokymuose Kardifo mieste Velse (Jungtinė Karalystė). Kursų metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas besikeičiančiam mokytojo vaidmeniui šiuolaikinėje mokykloje bei anglų kalbos mokymo metodikai XXI a., įgūdžiams, kurių reikia dabartiniams mokytojams, kad jie galėtų motyvuoti ir įkvėpti savo mokinius. Mokytojai atliko daug praktinių užduočių, gavo metodinės medžiagos ir idėjų, kaip sudominti mokinius, kaip skatinti jų kūrybiškumą, aktyvumą, motyvaciją, bendravimą ir bendradarbiavimą naudojant IKT įrankius pamokose.

   Visi mokytojai, grįžę iš mokymų, naujai įgytomis žiniomis dalinosi su kolegomis, vedė atviras pamokas, dalinosi mokymuose gauta medžiaga, kad kolegos galėtų taikyti savo pamokose ugdymo procesui paįvairinti bei mokinių motyvacijai ir kūrybiškumui skatinti. Tikimės, kad tai padės sėkmingiau dirbti, kurti motyvuojančią atmosferą gimnazijoje.

   „Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, „Erasmus+“ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

Projekto darbo grupės narė Joana Gutmanienė

Kontaktinė informacija

 Anykščių r. Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto gimnazija, kodas: 190048540

J. Tumo-Vaižganto g. 103, Svėdasai, LT-29351 Anykščių r.,

 tel. (0 381) 57206, 

tel./faks. (0 381) 57306,

el. paštas

mokykla@svedasai.anyksciai.lm.lt

Apie gimnaziją

Vizija – atvira kaitai, bendruomeniška, asmens ugdymo(si) sėkmės siekianti gimnazija.

Misija – teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį, pagrindinį ir vidurinį formalųjį ugdymą ir neformalųjį vaikų švietimą ir ugdyti kompetencijas, būtinas šiuolaikinėje visuomenėje.

Kuriame Lietuvos ateitį

Projektai 2020-2022

plakatas

„Mes mokomės su egzaminatoriumi“

egzaminatorius pav

Europos parlamento ambasadorė

Europos parlamento ambasadore

PATYČIŲ PREVENCIJA

Aktuali informacija

Patyciu dezute

OLWEUS patyčių ir smurto prevencijos programa

Patyčių prevencijos tvarkos aprašas

be patyciu

Tu esi

Gimnazija 2016-2017 m.m. dalyvavo tarptautinėje vaikų socialinių gebėjimų ugdymo programoje „Zipio draugai“:

zipis

Padėka už dalyvavimą „Veiksmo savaitėje be patyčių 2017“:

padeka be patyciu

vaiku linija

Lankstinukai apie elektronines patyčias:

Mokiniams

Tėvams (globėjams, rūpintojams)

Ugdymo įstaigų darbuotojams

Nebūk naivus kelyje sąjungos iniciatyva „Mes prieš smurtą“

Gimnazijos dokumentai:

Gimnazijos mokinių elgesio taisyklės

Saugaus elgesio atmintinė